Ζ’ ΚΥΚΛΟΣ: «Ειδικά Εγκληματολογικά Θέματα Ι»

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Κοινωνικής Πληροφορικής του Πανεπιστημίου Πατρών σας προσκαλούν στον Ζ' Κύκλο του Σεμιναρίου «Έγκλημα και Κινηματογράφος» με τίτλο «Ειδικά Εγκληματολογικά Θέματα Ι» που θα υλοποιηθεί κατά το Χειμερινό εξάμηνο του Ακαδημαϊκού Έτους 2019-2020. 

Ειδικότερα, στον Ζ' Κύκλο του Σεμιναρίου θα προβληθούν κινηματογραφικές ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους αλλά και ντοκυμαντέρ τόσο ελληνικής όσο και διεθνούς προέλευσης που θα εστιάζουν σε ειδικά θέματα εγκληματολογικού ενδιαφέροντος. Κάθε θεματική ενότητα θα οργανωθεί στη βάση μιας διακριτής ομάδας με επικεφαλής έναν υπεύθυνο- συντονιστή. Η προβολή του εικονοληπτικού υλικού θα συνοδεύεται από επιστημονική εργασία της ομάδας εμπλουτισμένη με case studies, καλεσμένους-ειδικούς πάνω στο θέμα και βιβλιογραφία. Επίσης, οι συμμετέχοντες στις θεματικές ομάδες εργασίας θα είναι δυνατόν να ετοιμάσουν εργασίες σχετικές με τις θεματικές ενότητες και εφόσον είναι φοιτητές του μαθήματος Εμπειρική Εγκληματολογία Ι, να τις καταθέσουν ως εργασίες μαθήματος.

Ενδεικτικές θεματικές ενότητες είναι οι εξής:

  • Οικονομική Εγκληματικότητα
  • Graffiti, street art, urban street crime
  • Εγκληματικότητα γυναικών
  • Dark Web
  • Παιδεραστία
  • Παραβατικότητα ανηλίκων
  • Ανακριτική και ανθρώπινα δικαιώματα

Κατ' αντιστοιχία με τους προηγούμενους κύκλους, oι προβολές θα πλαισιωθούν από εισαγωγικές επιστημονικές προσεγγίσεις ειδικευμένων εισηγητών, τόσο Ακαδημαϊκών όσο και Ειδικών Επιστημόνων αλλά και Εμπειρογνωμόνων με ειδική κατάρτιση στην εκάστοτε θεματική, οι οποίες θα αποτελέσουν το έναυσμα για την καλλιέργεια επιστημονικού προβληματισμού και διαλόγου.

 

Πρόσκληση
Αίτηση

ΕΑστΕ

Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας
Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Γραφείο Ε7 νεόκτιστου κτιρίου & Αίθουσα Συνεδριάσεων Δ8 κτιρίου ΔΕΣΚΟΙ
Τηλ. 210 920 1795

Email: easte@panteion.gr 


©2020 ΕΑστΕ - Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. All Rights Reserved.

Search