Σεμινάρια Μεθοδολογίας Εγκληματολογικών Ερευνών και Μελετών.

Β' ΚΥΚΛΟΣ: «Δεοντολογία της Εγκληματολογικής Έρευνας»

Εαρινό εξάμηνο ακαδημαϊκού έτους 2017-18­­

Image

Το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μεθοδολογίας και Έρευνας στην Εγκληματολογία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, διοργανώνουν για δεύτερη συνεχή ακαδημαϊκή χρονιά το Σεμινάριο Μεθοδολογίας Εγκληματολογικών Ερευνών και Μελετών.

Ο Β΄Κύκλος του ως άνω Σεμιναρίου θα υλοποιηθεί εντός του Εαρινού εξαμήνου του τρέχοντος ακαδημαϊκού έτους και θα είναι αφιερωμένος στο θέμα: «Δεοντολογία της Εγκληματολογικής Έρευνας».


 
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


 
ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

Α' ΚΥΚΛΟΣ: "Μεθοδολογίας Εγκληματολογικών Ερευνών και Μελετών"

Image
Το Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου σε συνεργασία με το Εργαστήριο Μεθοδολογίας και Έρευνας στην Εγκληματολογία του Εθνικού Κέντρου Κοινωνικών Ερευνών, διοργανώνουν Σεμινάρια Μεθοδολογίας Εγκληματολογικών Ερευνών και Μελετών.

Στο πλαίσιο των εν λόγω Σεμιναρίων θα εξεταστούν αφενός, οι μέθοδοι και οι τεχνικές που προσιδιάζουν στην εμπειρική διερεύνηση του αστεακού εγκληματικού φαινομένου στο πλαίσιο μιας γενικότερης συζήτησης περί μεθόδων και εργαλείων της εγκληματολογικής έρευνας και αφετέρου, θα εξετασθούν συγκεκριμένα ζητήματα μεθοδολογικής εφαρμογής μέσα από την παρουσίαση των διπλωματικών, διδακτορικών, μεταδιδακτορικών και λοιπών μελετών από πλευράς συμμετεχόντων, με στόχο την ανάπτυξη διαλόγου και τη διευκόλυνσή τους κατά την εκπόνηση των μελετών τους.
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

1. 9-11-2016 (Πάντειο Πανεπιστήμιο): Έναρξη, χαιρετισμοί και εισαγωγικές εισηγήσεις από τις υπεύθυνες του σεμιναρίου
Εισαγωγή στην εμπειρική διερεύνηση του αστεακού εγκληματικού φαινομένου (Καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Τμήμα Κοινωνιολογίας Παντείου Πανεπιστημίου). Εισαγωγή στην μεθοδολογία της εγκληματολογικής έρευνας (Ιωάννα Τσίγκανου, Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ).

2. 23/11/2016 (Πάντειο Πανεπιστήμιο): Μέθοδοι, τεχνικές και εργαλεία μελέτης και χαρτογράφησης του αστεακού εγκληματικού φαινομένου (Καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Δρ.Αναστασία Χαλκιά, Υπ.Δρ. Ευάγγελος Χαϊνάς, Πάντειο Πανεπιστήμιο).

3. 30/11/2016 (ΕΚΚΕ): Αποτυπώνοντας κοινωνικές ‘πραγματικότητες’. Πανόραμα απογραφικών δεδομένων 1991-2011 (Γιώργος Κανδύλης, Ερευνητής ΕΚΚΕ). Ζητήματα μεθοδολογίας της χαρτογραφικής απεικόνισης κοινωνικο-δημογραφικών δεδομένων (Ιωάννα Τσίγκανου, Διευθύντρια Ερευνών ΕΚΚΕ).

4. 7/12/2016 (Πάντειο Πανεπιστήμιο): Γεωγραφικό profiling (Ειδικός Επιστήμονας)

5. 21/12/2016 (ΕΚΚΕ): Έρευνα, Κύβος, Σειρά και Πακέτο Μεταδεδομένων: Μεθοδολογική προσέγγιση με έμφαση στην τεκμηρίωση (Απόστολος Λιναρδής, Ερευνητής ΕΚΚΕ).

6. 11/1/2017 (Πάντειο Πανεπιστήμιο): Ποσοτική Εγκληματολογία (Καθηγήτρια Αγλαΐα Καλαματιανού, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο).

7. 18/1/2017 (ΕΚΚΕ): "Ανακάλυψη", ταξινόμηση, προστασία των δεδομένων σε περιβάλλον ερευνητικών υποδομών (Δήμητρα Κονδύλη, Ερευνήτρια ΕΚΚΕ).

8. 25/1/2017 (ΕΚΚΕ): Ποιοτικές μέθοδοι ανάλυσης (Καθηγήτρια Άννα Λυδάκη, Τμήμα Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο).

9. 1/2/2017 (ΕΚΚΕ): Κοινωνική έρευνα: Βασικά ζητήματα και προβληματισμοί (Καθηγήτρια Νότα Κυριαζή, Τμήμα Κοινωνικής Ανθρωπολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο).

10. 8/2/2017: Νέα εργαλεία στην ποιοτική ανάλυση δεδομένων (Λουκία– Μαρία Φρατσέα Ερευνήτρια Τμήματος Γεωγραφίας Χαροκοπείου Πανεπιστημίου).

11. Φεβρουάριος 2017: Ζητήματα δεοντολογίας στην εγκληματολογική έρευνα Στρογγυλό Τραπέζι σε συνεργασία με την Ελληνική Εταιρεία Εγκληματολογίας (οι συμμετέχοντες, η ακριβής ημερομηνία καθώς και ο χώρος διεξαγωγής της εκδήλωσης θα ανακοινωθούν προσεχώς).


 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΩΝ ΕΑΡΙΝΟΥ ΕΞΑΜΗΝΟΥ

 ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ

ΕΑστΕ

Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας
Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Γραφείο Ε7 νεόκτιστου κτιρίου
Τηλ. 210 920 1795

Email: easte@panteion.gr 


Search