Οπτικοακουστικό Υλικό

Εισήγηση της Καθηγήτριας κ.Χριστίνας Μ. Ζαραφωνίτου, Διευθύντριας του Π.Μ.Σ. «Εγκληματολογία» Τμήματος Κοινωνιολογίας και του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, με θέμα « ΤΑ ΤΟΠΙΚΑ ΣΥΜΒΟΥΛΙΑ ΠΡΟΛΗΨΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΒΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΣΜΙΚΟΣ ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΟΤΑ », στις 18-5-2021, στο Μάθημα "Τοπική Αυτοδιοίκηση και Κοινωνική Ανάπτυξη" του Τμήματος Δημόσιας Διοίκησης του Παντείου Πανεπιστημίου με διδάσκοντες τον Επίκ.Καθηγητή κ.Λάμπρο Μπαμπαλιούτα και την Λέκτορα κ.Αιμιλία Παπάζογλου.

«Περί Εγκληματολογίας»

Με αφορμή την έναρξη του Θ' κύκλου του Σεμιναρίου "Έγκλημα και Κινηματογράφος- Ειδικά εγκληματολογικά θέματα ΙΙΙ: Η κοινωνική αντίδραση", οι παρακάτω Καθηγητές συζητούν για την Εγκληματολογία: Ιάκωβος Φαρσεδάκης, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Νέστωρ Κουράκης, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Γιάννης Πανούσης, Ομότιμος Καθηγητής Εγκληματολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών, Χρήστος Τσουραμάνης, Ομότιμος Καθηγητής Πανεπιστημίου Πατρών, Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Καθηγήτρια Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου, Γιώργος Αντωνόπουλος, Καθηγητής Εγκληματολογίας στο Πανεπιστήμιο Teesside της Μεγάλης Βρετανίας. Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, στις 10-4-21, υπό την επιστημονική ευθύνη και διοργάνωση της Διευθύντριας του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας, Καθηγήτριας Χριστίνας Ζαραφωνίτου και μαγνητοσκοπήθηκε με τη συγκατάθεση όλων των συμμετεχόντων. Σε ρόλο συνεντευκτών τα μέλη της Ομάδας Νέων Συνεργατών του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου: Στέλλα Μάλλιου, Μεταπτυχιακή φοιτήτρια Εγκληματολογίας, Στέλλα Πολυχρόνη και Γιάννη Ξεκούκη, Προπτυχιακοί φοιτητές Κοινωνιολογίας, Πάντειο Πανεπιστήμιο. Μέρος αυτής της συζήτησης προβλήθηκε στο άνω Σεμινάριο στις 13-4-21.

Χαιρετισμός Επιστημονικά Υπεύθυνης και Διδασκόντων - Επιμορφωτικό Σεμινάριο "Σύγχρονες μορφές εγκληματικότητας. Πρόληψη και αντιμετώπισή τους" - ΚΕ.ΔΙ.ΒΙΜ. Παντείου Πανεπιστημίου

Συνέντευξη της Καθηγήτριας Χριστίνας Ζαραφωνίτου, στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ 3, στους 102 FM, στην εκπομπή ΕΔΩ και ΤΩΡΑ και στις δημοσιογράφους Ασπασία Βούζη και Βούλα Σαΐτη, με θέμα την "Παραβατικότητα Ανηλίκων", 2/10/20

Παρουσίαση του Παντείου Πανεπιστημίου και του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας από την Επιστημονικά Υπεύθυνη Καθηγήτρια κ.Χριστίνα Ζαραφωνίτου στην εναρκτήρια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έργου BeSecure-FeelSecure, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/07/2020, στις 17:00 στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Εισήγηση Καθ.Χριστίνας Ζαραφωνίτου και Δρος Ελένης Κοντοπούλου, με θέμα "Σύγχρονες τάσεις στην κοινοτική πρόληψη του εγκλήματος στην Ελλάδα" στην εναρκτήρια εκδήλωση του Ευρωπαϊκού Έργου BeSecure-FeelSecure, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 15/07/2020, στις 17:00 στην κεντρική σκηνή του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά.

Η Λυδία Κονιόρδου στο Σεμινάριο του ΕΑστΕ (4/6/2019), διαβάζει αποσπάσματα και σχολιάζει τη ΦΟΝΙΣΣΑ του Παπαδιαμάντη και απαγγέλλει το ποίημά του "Προς την μητέρα μου"

Άρης Λυχναράς- "Detective movies- Ήρωες και Αντιήρωες ", 04-04-2016

Συνέντευξη του Ομότιμου Καθηγητή Γιάννη Πανούση στο ΕΑστΕ

©2022 ΕΑστΕ - Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. All Rights Reserved.

Search