Διαγνωστική Έρευνα με Θέμα: «Ανασφάλεια των κατοίκων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και οι στάσεις/αντιλήψεις τους για την αστυνόμευση κοινοτικού χαρακτήρα»

Αστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια ΑνενεργάΑστέρια Ανενεργά
 

Επιστημονικά Υπεύθυνη:  Καθηγήτρια Χριστίνα Ζαραφωνίτου, Διευθύντρια του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου

Η έρευνα δρομολογήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας και της Διευθύντριάς του, Καθηγήτριας Χριστίνας Ζαραφωνίτου με το Δήμο Μοσχάτου-Ταύρου και τον Δήμαρχο κ. Ανδρέα Ευθυμίου. Προς τούτο, υπεγράφη μεταξύ τους το από 18/1/2017 Πρωτόκολλο συνεργασίας. Η σύμβαση για την υλοποίηση της έρευνας αυτής υπεγράφη μεταξύ ΕΛΚΕ Παντείου και Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου, διά του Εργαστηρίου Αστεακής Εγκληματολογίας, την 13/7/18 και αφορά την εκπόνηση έρευνας με τίτλο: «Ανασφάλεια των κατοίκων του Δήμου Μοσχάτου-Ταύρου και οι στάσεις/αντιλήψεις τους για την αστυνόμευση κοινοτικού χαρακτήρα».

Σκοπός της έρευνας είναι αφενός η διάγνωση των προβλημάτων που απορρέουν από την εγκληματικότητα της περιοχής του Δήμου Μοσχάτου - Ταύρου και συνδέονται με την ανασφάλεια των κατοίκων και αφετέρου η καταγραφή των κοινωνικών αντιλήψεων σχετικά με το είδος της αστυνόμευσης που θεωρείται ως καταλληλότερο για την πρόληψη και αντιμετώπιση των παραπάνω προβλημάτων. Τα πορίσματα της εν λόγω έρευνας θα μπορούν να αποτελέσουν τη βάση για μελλοντική εξέταση και εφαρμογή στην πράξη συγκεκριμένων εφαρμογών πιλοτικού χαρακτήρα τόσο σε επίπεδο αστυνόμευσης όσο και πολιτικών που θα αναληφθούν από το ΤοΣΠΠΑ του συμβαλλόμενου Δήμου, κατόπιν αδείας της Επιστημονικά Υπεύθυνης.

Αποτελέσματα Έρευνας

ΕΑστΕ

Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας
Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών

Γραφείο Ε7 νεόκτιστου κτιρίου & Αίθουσα Συνεδριάσεων Δ8 κτιρίου ΔΕΣΚΟΙ
Τηλ. 210 920 1795

Email: easte@panteion.gr 


©2020 ΕΑστΕ - Εργαστήριο Αστεακής Εγκληματολογίας Παντείου Πανεπιστημίου. All Rights Reserved.

Search